nieuwstotaal.nl

Sierbestrating geeft je tuin uitstraling

Sierbestrating

Sierbestrating is een belangrijk onderdeel van je tuin. Zeker wanneer je een nieuwe tuin aanlegt of laat aanleggen is sierbestrating de basis van de tuin. Want sierbestrating maakt dat je tuin “eigen” voelt of juist niet. Het moet dus bij je passen. Maar hoe kies je de bestrating voor je nieuwe tuin? Wat past bij jou? Dat valt nog niet mee. Om te beginnen moet je bepalen wat jij wilt van je tuin. Wil je er lekker veel in doen en rondscharrelen? Dan kies je voor minder tegels en meer “tuin”. Wil je juist relaxen en zo min mogelijk doen in de tuin? Kies dan voor meer tegels en minder plantvakken.
Sierbestrating

Sierbestrating is niet zomaar iets

Je kunt niet zomaar even een groenbedrijf bellen en zeggen “maak er maar wat van”. Zo’n tuinaanlegbedrijf zal altijd vragen naar jouw wensen en voorkeuren. Want de keuze in sierbestrating is reuze. Sierbestrating drukt ook echt een stempel op de sfeer in je tuin. Je moet daar dus goed over nadenken voor je gaat beginnen. Je laat geen mooie, dure bestrating aanleggen om die na een jaar alweer zat te zijn. Dat is zonde van alle tijd en energie die er in gestoken is.

Sierbestrating moet passen bij jouw tuin

Sierbestrating moet dus passen bij jouw idee van een fijne tuin. Zit je graag tot laat in de avond buiten met een groep vrienden? Dan is het wel handig om mooie, strakke tegels te kiezen. Zonder op- en afstapjes. Je terras wordt op deze manier een soort van buitenhuiskamer. Dat is pas echt genieten als de stoelen en de tafel goed stabiel blijven staan. Grind en klinkers zijn dan best leuk, maar niet heel praktisch.

Sierbestrating is ook in een gevarieerde tuin belangrijk

Heb je een (redelijk) grote tuin met daarin diverse onderdelen? Kies dan de sierbestrating die goed past bij het deel van de tuin. Je hoeft heus niet de hele tuin in dezelfde tegels te (laten) leggen. Heb je een moestuin? Kies dan voor rustieke klinkers. Heb je een speeldeel met een klimrek en schommel? Laat daar speciale tegels onder leggen, voor de veiligheid. En natuurlijk laat je rond de vijver een prachtige vijverrand met (of zonder) waterval aanleggen. Van je terras maak je een echte blikvanger met prachtige tegels en schitterend en comfortabel meubilair. Zo creëer je verschillende hoekjes in je tuin en is er iedere keer weer iets anders te zien.

Mobiele versie afsluiten