Als particulier heb je er gewoon een paar staan. Rolcontainers. Een groene voor gft-afval en een grijze voor restafval. De kans is vrij groot dat je ook nog een blauwe container hebt voor je oud papier en een oranje container voor je plastic afval. Dat is allemaal prima geregeld door de gemeente en de lokale inzamelaar van afval. Als bedrijf ligt het allemaal net even anders. Je moet dan zelf een rolcontainer huren en regelen dat deze op afgesproken tijden geleegd wordt. Dat klinkt moeilijker dan het is. Een rolcontainer huren is vrij simpel en niet zo duur als je misschien zou denken.

Een rolcontainer huren voor je bedrijfsafval

Je bedrijfsafval moet, net als al het andere afval in Nederland, gescheiden worden aangeboden en ingezameld. Het is daarom verstandig om goed te bepalen wat voor afval je gaat aanbieden voor je een rolcontainer huren gaat. Misschien heb je verschillende containers nodig voor verschillende soorten afval. Eén rolcontainer huren voor alle soorten afval is in Nederland door de regelgeving niet mogelijk. Op de site staat goed aangegeven welke afvalsoorten er in de rolcontainers mogen. Kies hier de afvalsoort die jouw bedrijf het meest zal genereren. Wanneer je twijfelt, neem dan gewoon even contact op met de klantenservice.

Welke maat rolcontainer huren?

Het is helemaal niet gezegd dat je als je een bedrijf hebt je altijd veel afval hebt. Het is dus belangrijk om de juiste maat te kiezen als je een rolcontainer huren gaat. Hoe groter de rolcontainer, hoe duurder. Dat is natuurlijk logisch. Wanneer je een rolcontainer huren gaat, kun je ook precies aangeven hoe vaak je wilt dat deze geleegd wordt. Er wordt zelfs met je afgesproken op welke dag of dagen de container geleegd wordt. Dat hoort er allemaal bij als je een rolcontainer huren gaat.

Rolcontainer huren en omwisselen voor een andere maat

Het kan natuurlijk zijn dat je je afvalstroom verkeerd hebt ingeschat, waardoor je iedere keer losse vuilniszakken naast de container moet zetten. Of je bent overgegaan naar papierloos werken en hebt dus nu een te grote container. Het wordt dan tijd om te kiezen voor een andere maat container. Je kunt hierover heel gemakkelijk contact opnemen met de klantenservice. Dit kan per telefoon, e-mail en zelfs via de live chat. Je weet dan snel hoe en wanneer je te grote of te kleine container kan worden omgeruild voor een ander formaat.